Hvem er Linea?

Opvæksten på Langeland har for mig altid betydet et tæt forhold til naturen og stor respekt for dens påvirkning af os mennesker. I de sidste 10 år har jeg sammen med min mand boet på den sydlige del af øen i hans hjemby - Bagenkop. Vi bor og arbejder i en sand naturperle. I denne del af Danmark er vi heldige med korte afstande til kysten. Det er altid muligt at finde et sted, hvor der er læ og gode steder til udendørsaktivitet. Det er blevet til mange vandringer langs stranden. Jeg finder altid motiver eller materialer, der inspirerer til arbejdet med billeder. Lyden af måger og havets brusen ligger altid som et soundtrack i baggrunden. 


 

Gyotaku teknikken stødte jeg på i forbindelse med research til undervisning i billedkunst. Blev hurtigt grebet af ideen om at hylde naturen ved at forevige det enkelte eksemplar direkte med kunstneriske  tryk. Jeg har lært mig selv metoden og udvikler stadig på min egen stil. Alle enkelte tryk - selv af den samme fisk - er unika. Der er aldrig to tryk, der falder ens ud.

Min mand er fisker, hvilket betyder, at vi altid har adgang til mange spændende fisk. Den store variation af arter giver mulighed for at lave forskellige udtryk og størrelser i billederne. Bifangster som krabbe, tang og søstjerner indgår også som en del af motiverne. 

 

     
[Linea på japansk]