Hvem er Linea?

Opvæksten på Langeland har for mig betydet, at jeg altid har været tæt på naturen. Det meste af mit liv har jeg boet på øen; jeg har født og opfostret mine børn her. Jeg har haft mit virke i folkeskolen som lærer.
 
I de sidste 10 år har jeg sammen med min mand boet på den sydlige del af øen i hans hjemby - Bagenkop. Vi bor og arbejder i en sand naturperle.
I denne del af Danmark er vi heldige med korte afstande til kysten. Det er altid muligt at finde et sted, hvor der er læ eller gode steder til udendørsaktivitet. Det er blevet til mange vandringer langs stranden. Jeg finder altid motiver eller materialer, der inspirerer til arbejdet med billeder. Lyden af måger og havets brusen ligger altid som et beroligende soundtrack i baggrunden. 


 

Gyotaku teknikken stødte jeg på i forbindelse med research til undervisning i billedkunst. Blev hurtigt grebet af selve processen. Jeg har lært mig selv metoden og udvikler stadig på min egen stil. Alle enkelte tryk - selv af den samme fisk - er unika. Oplag fra den enkelte fisk er i kategorien mikro i størrelsesorden 3-10. På den måde kan fisken nemt rengøres og tilberedes.

Min mand er fisker, hvilket betyder, at vi altid har adgang til vidt forskellige fisk alt afhængigt af årstid og forekomster. Den store variation af arter giver mulighed for at lave forskellige udtryk og størrelser i billederne. Bifangster som krabbe, tang og søstjerner indgår også som en del af motiverne. 

 

     
[Linea på japansk]