Vinterprints på shoppen

Kære følgere,

Håber I kan komme frem derude i vinteren og passer på jer selv her i limbo land.

Det sidste, der er kommet af bordet i værkstedet, er vellykkede forsøg med blækspruttens forunderlige farve. 

Det var ikke i de første omgange, at det lykkedes med at få brugbare tryk på papiret. Farven er levende på en helt særlig måde og ujævn i konsistensen. Duften er lidt skaldyrsagtig, og man er på alle måder klar over, at det er et naturprodukt, man har i hånden.

Når det så er sagt, synes jeg, at det færdige print har et langt dybere udtryk. Farven fordeler sig mere uens på papiret og der er mange flere variationer i farvens klarhed. En spændende læreproces og alt i alt indsatsen værd.

Fra start af er jeg er gået efter ugiftige farver, for at undgå unødig spild af råvarer. Og her er blæksprutte blæk det indlysende valg. Det er i gourmet kredse en kendt ingrediens i retter, der bruges til at farve pasta med og kommes i risotto retter for at farve og give smag. Mere om det en gang, når jeg har fået det afprøvet😉

Papiret er for tiden nepalesisk papir, hvor både spor af planter og dyr giver deres besyv med i værket. Der er ikke meget efterbehandling på printene fra denne sidste session. Så her er der tale om det, der kaldes raw print, kun øjnene på fisken er markeret.

I næste weekend har jeg fornøjelsen af at deltage i et grafikkursus hos Ann-Kerstina Nielsen, som jo er flyttet til Langeland. Kommer helt sikkert til at give inspiration til variation og nye vinkler på mine fiskeprint.

Indsend en kommentar